Erik Orgu Dinner Party & fotod

Käisin sel nädalal Pirita restoranis Tigutoit Erik Orgu uue äpi avamispeol. Tegemist oli ühiskokkamisega, kus seitse kolmeliikmelist meeskonda võtsid loosiga retsepti – kokku valmis 5 soolast ja 2 magustoitu.

Orgu uus äpp on toitumiskava, mille retseptide arvu ja seksika väljanägemise taga on terve meeskond. Kokkamisele eelnes lühike sissejuhatus ja meeskonna tutvustus ning kui mina olin seni arvanud, et Orgu on one man project, siis tegelikult on lõpuks ka Eestis tekkinud turunišš, mis mujal maailmas juba ammu kanda kinnitanud. Toitumine on (teadagi) igas asendis ja alati kuum teema ning elukvaliteedi tõusuga tekib turgu väga erinevatele toodetele. Ja selle taga peab olema rohkem inimesi.

Rakenduse põhimõte on lihtne – paned olemasolevatest retseptidest omale päevamenüü kokku. Pole kindel, aga FitLap on vist midagi sarnast. Minust on sellised universaaltooted seni mööda läinud, küll aga tunnen valdkonnas toimuva vastu huvi. Mitte, et ma neist kuulnud poleks – ütleme siis nii, et olen antud reklaamide suhtes professionaalselt pime.

Retseptid on koostatud makrodega 33/33/33 ehk kõiki toitaineid võrdselt. Kui nüüd väga üldiselt ja universaalselt imeretsepti otsima minna, siis selline lahendus töötab. Eriti kui on vaja kaotada palju kaalu. Oluline on tähele panna, et kurikuulsast makrojaotusest veel suuremat rolli mängib see, et enamasti vahetab inimene senise vorstikastme täisväärtusliku toidu (whole foods) vastu ning kuigi meile numbrid väga meeldivad, on põhiroll siiski toidu kvaliteedil.

Selge on see, et palju treenivatele ja fine tuning‘ust huvitatud inimestele antud makrojaotus ei sobi. Mis ei tähenda kuidagi, et rakendusel midagi viga oleks. Igal asjal on oma sihtgrupp.

Kokkamisõhtu oli siiski megatore! Ausalt öeldes olin veidi üllatunud, et Erik mind sinna kutsus, kuna me pole varasemalt pea üldse kokku puutunud. Aga valdkonda tuleb tunda ning läksin hea meelega 🙂 Samuti tahan väga tunnustada kogu tiimi nende suure töö ja selle eest, et laiem teadlikkus toitumise teemal on jälle sammu võrra edasi astunud. Kui Tamsalus ja Väike-Maarjas ei teatud eile veel maguskartulist midagi, siis täna teevad ka Eestimaa kaugemad pered hommikuks bataadipannkooke. See on igatahes win!

Mõned fotod kokkamispeost allpool. Meie tiim sai kookospiimaga kanasupi ning minu oskusliku doseerimise tulemusena olid selle makrod ilmselt 0/100/0 rasva kasuks, aga maitses siiski imehästi 😉

Fotod – Marju Randmer-Nellis & mina

LOE VEEL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *